Το κόλπο για μια απίστευτη γεύση: Το μυστικό για τις πιο ζουμερές χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Το κόλπο για μια απίστευτη γεύση: Ζουμερές και μαλακές μπριζόλες ψημένες στον φούρνο

Δεν είναι ανάγκη να έχετε κάποια πανάκριβη ψησταριά για να απολαύσετε μια ζουμερή μπριζόλα. Το μυστικό για μια υπέροχη μπριζόλα είναι η σωστή προετοιμασία και το σωστό μαρινάρισμα για να γίνει μαλακή και να έχει λαχταριστή γεύση.

Όλα τα κόλπα για να αποκτήσει η μπριζόλα μια απίστευτη γεύση

Όλες οι οδηγίες

  • Για να ψηθεί σωστά η μπριζόλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καρυκεύστε τη μπριζόλα . Σε ένα μπολ αναμείξτε χοντρό αλάτι γιατί αναδεικνύει τη γεύση, ελαιόλαδο , φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, χυμό ενός λεμονιού και λίγο σκόρδο ή πάπρικα ( προαιρετικά). Περάστε με το χέρι σας ή με ένα πινέλο καλά και τις δύο πλευρές της μπριζόλας ώστε τα υλικά να πάνε παντού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και ρίγανη.
  • Αν έχετε χρόνο αφήστε το μαριναρισμένο κρέας στην άκρη για μερικές ώρες. Θα μαλακώσει και θα είναι πιο νόστιμη.

Ειδικότερα θα χρειαστείτε:

  • 4 μπριζόλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • σκόρδο δύο σκελίδες ή μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
  • χυμός 1 λεμονιού ( αν σας αρέσει το λεμόνι προσθέτετε κι άλλο)
  • ρίγανη ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτί και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί απλώνετε αντικολλητικό χαρτί , τοποθετείτε τις μπριζόλες , ρίχνετε λίγο νερό που έχετε ανακατέψει με την μαρινάδα που έχει περισσέψει, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά ( 170 C) για περίπου 1,5 με 2 ώρες ( ανάλογα με τον φούρνο).
Μόλις είναι έτοιμες σερβίρετε τις μπριζόλες και τις απολαμβάνετε όσο είναι ζεστές.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων