Το λάθος που κάνουμε όλοι: Μην τρυπάτε τις μπριζόλες με το πηρούνι – Ο σοβαρός λόγος που βγαίνουν σκληρές

Μέγα λάθος: Ποτέ ξανά σκληρή μπριζόλα αν σταματήσετε να κάνετε αυτή την κίνηση

Η μπριζόλα είναι ένα από τ απιο ευχάριστα και θρεπτικά γεύματα, είτε στο φούρνο είτε στο τηγάνι. Αλλά πόσες φορές δεν σας έχει πετύχει στο ψήσιμο και έχουν βγει σκληρές και λάστιχο;

Ποίο είναι το σύνηθες λάθος που κάνουμε πολλοί όταν μαγειρεύουμε μπριζόλες; Τις τρυπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμες και τελικά τι καταφέρνουμε; Να χάνουν όλα τους τα υγρά.

Αποφύγετε το μεγάλο λάθος να τρυπάτε την μπριζόλα με το πηρούνι στο ψήσιμο

Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Ακολουθήστε αυτή τη τη συμβουλή και θα μας θυμηθείτε

Related posts

Χαμός με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1η φορά την συνταγή για την λαγάνα των 5 υλικών που γίνεται σε 20 λεπτάκια

«Μη ρίχνετε τα ψάρια κατευθείαν στο νερό: Ένας σεφ εστιατορίου μού έμαθε 3 συμβουλές που διατηρούν τα ψάρια φρέσκα μετά την απόψυξη»

Η σημερινή μας συνταγή είναι αφράτα, νόστιμα, πανεύκολα και γρήγορα πιτσάκια