Το μυστικό είναι στην επιλογή του κιμά: Τα πιο αφράτα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί
Απολαύστε αφράτα μπιφτέκια με γέμιση από μαλακό τυρί. Μια λαχταριστή συνταγή με το μυστικό να κρύβεται στο κιμά που θα διαλέξετε.
Δοκιμάστε τα ζεστά από το φούρνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και προαιρετικά συνοδέψτε τα με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές. Μια συνταγή για ένα πλούσιο, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά:
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ. κιμά χοιρινό
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 αυγά
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι
- σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
- 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και το αφήνετε στην άκρη.
- Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, μουσκεύετε και στύβετε πολύ καλά το ψωμί. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας δεν είναι πολύ αφράτη αλλά είναι σφιχτή προσθέστε λίγη σόδα (αναψυκτικό) ή λίγο νερό και ζυμώστε ξανά να ενσωματωθεί.
- Πλάθετε μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια (160 γρ. περίπου το ένα). Τα τοποθετείτε ένα ένα σε ένα βαθύ πιάτο και κάνετε με τα χέρια σας μια μικρή γούβα, στην οποία τοποθετείτε μια γεμάτη κουταλιά μαλακό τυρί κρέμα.
- Παίρνετε προσεχτικά το μπιφτέκι και σκεπάζετε με τον κιμά το τυρί το οποίο βρίσκετε στο κέντρο του μπιφτεκιού. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Το μυστικό είναι στην επιλογή του κιμά: Τα πιο νόστιμα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε φάει ποτέ
Φτιάξτε αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Η είδηση της ημέρας
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αβγό
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
- 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
- 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
- Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
- Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
- Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.