Το μυστικό της Αργυρώς για σούπερ τυρόπιτα: Οικονομική, με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

by Τόνια Τζαφέρη
Το μυστικό της Αργυρώς για σούπερ τυρόπιτα: Οικονομική, με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

Τυρόπιτα: Η πιο λαχταριστή συνταγή από την Αργυρώ

Η τυρόπιτες της Αργυρώς, δεν χάνουν και μια μόνο δοκιμή θα σε πείσει να δοκιμάσεις την τέλεια και λαχταριστή τυρόπιτα που ακολουθεί.

Το μυστικό της Αργυρώς για σούπερ τυρόπιτα: Οικονομική, με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

Μια καταπληκτική συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι που θα τους ξετρελάνει όλους από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Πεντανόστιμη τυρόπιτα σαν της γιαγιάς με φύλλο κρούστας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα ολικής άλεσης με γιαούρτι, φέτα και δυόσμο έτοιμη σε 20′.

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας)
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 500 γρ. φέτα (τριμμένη)
  • 500 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Αναλυτικά η εκτέλεση για την τυρόπιτα της Αργυρώς

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
  • Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μίγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.
  • Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε τυριά.
  • Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μίγμα και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την τυρόπιτα.
  • Χαράζουμε ελαφρά τη τυρόπιτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι σαν της γιαγιάς σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).

Προτεινόμενα