Το μυστικό της Αργυρώς κρύβεται στα μυρωδικά: Η τυρόπιτα του 10λεπτου με γιαούρτι και χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Η επιτυχημένη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Πρόκειται για μια πανεύκολη τυρόπιτα από την αγαπημένη μας μαγείρισσα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Έχει μια υπέροχη γέμιση και είναι έτοιμη μόλις σε 10 λέπτα.

Υλικά

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 500 φλ. φέτα σε τρίμματα
  • 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (κρύο)
  • 1½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι, το φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα για κέικ.
  • Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά.
  • Και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα