Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Η επιτυχημένη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Πρόκειται για μια πανεύκολη τυρόπιτα από την αγαπημένη μας μαγείρισσα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Έχει μια υπέροχη γέμιση και είναι έτοιμη μόλις σε 10 λέπτα.
Υλικά
Η είδηση της ημέρας
- 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
- 6 αυγά μεγάλα
- 350 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
- 500 φλ. φέτα σε τρίμματα
- 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (κρύο)
- 1½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι, το φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα για κέικ.
- Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά.
- Και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.