0
Το μυστικό της Μπαρμπαρίγου: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την πιο νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκάλυψε το μυστικό της για μια πεντανόστιμη και λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο. Έξω, μια τέτοια ζαμπονοτυρόπιτα μπορεί να έχει ακριβό κόστος όμως μπορείτε να την φτιάξετε σπίτι για να την απολαύσετε εσείς και οι δικοί σας.
Όσον αφορά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά και τα υλικά που πρέπει να συγκεντρώσετε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλά ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και όλα θα πάνε καλά.
Η συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το μυστικό για μια νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά ζαμπονοτυρόπιτας
Η είδηση της ημέρας
- 5 βρασμένες πατάτες
- 4 τρυφερά κολοκύθια μέτρια
- 2 κρεμμύδια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδες σκόρδο
- 6 αυγά
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
- Ένα φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι σκληρή φέτα τριμμένη
- Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
Το μυστικό της Μπαρμπαρίγου για μια νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Εκτέλεση συνταγής ζαμπονοτυρόπιτας
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, βράζοντας πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι ή τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τρίβουμε και τα κολοκύθια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
- Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.