Το μυστικό των σεφ: Φτιάξτε τις πιο ζουμερές και νόστιμες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο – Το κόλπο που θα απογειώσει τη γεύση

Χοιρινές μπριζόλες: Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται για να γίνουν σαν λουκούμι στο φούρνο

Δεν υπάρχει πάντα η πολυτέλεια να ανάψουμε τα κάρβουνα για να απολαύσουμε μια νόστιμη χοιρινή μπριζόλα. Γι’ αυτό σας αποκαλύπτουμε το μυστικό για το πως να τις μαγειρέψετε λαχταριστές στο φούρνο.

Τι πρέπει να κάνετε

  • Για να ψηθεί σωστά η μπριζόλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καρυκεύστε τη μπριζόλα . Σε ένα μπολ αναμείξτε χοντρό αλάτι γιατί αναδεικνύει τη γεύση, ελαιόλαδο , φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, χυμό ενός λεμονιού και λίγο σκόρδο ή πάπρικα ( προαιρετικά). Περάστε με το χέρι σας ή με ένα πινέλο καλά και τις δύο πλευρές της μπριζόλας ώστε τα υλικά να πάνε παντού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και ρίγανη.
  • Αν έχετε χρόνο αφήστε το μαριναρισμένο κρέας στην άκρη για μερικές ώρες. Θα μαλακώσει και θα είναι πιο νόστιμη.

Ειδικότερα θα χρειαστείτε:

Η είδηση της ημέρας
  • 4 μπριζόλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • σκόρδο δύο σκελίδες ή μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
  • χυμός 1 λεμονιού ( αν σας αρέσει το λεμόνι προσθέτετε κι άλλο)
  • ρίγανη ( προαιρετικά)

Πως να μαγειρέψετε τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτί και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί απλώνετε αντικολλητικό χαρτί , τοποθετείτε τις μπριζόλες , ρίχνετε λίγο νερό που έχετε ανακατέψει με την μαρινάδα που έχει περισσέψει, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά ( 170 C) για περίπου 1,5 με 2 ώρες ( ανάλογα με τον φούρνο).
Μόλις είναι έτοιμες σερβίρετε τις μπριζόλες και τις απολαμβάνετε όσο είναι ζεστές.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων