Το μυστικό του Άκη Πετρετζίκη για την Φανουρόπιτα: Αφράτη και πεντανόστιμη με εύκολη και παραδοσιακή συνταγή

Φανουρόπιτα του Άκη: Υπέροχη, αφράτη και ζουμερή

Ο διάσημος σεφ, Άκης Πετρετζίκης μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για να φτιάξουμε την πίτα του Άγιου Φανουρίου και να γίνει αφράτη και λαχταριστή για να μας φανερώσει ο Άγιος αυτό που θέλουμε.

Συνήθως, οι πίτες προσφέρονται κατά την παραμονή της εορτής του Αγίου και αποτελούν ευλογία για τους πιστούς. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε μία υπέροχη Φανουρόπιτα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Φανουρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 375 γραμμάρια σπορέλαιο
– 375 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
– 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
– 1 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρική
– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
– 1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
– 540 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 120 γραμμάρια καρύδια
– 75 γραμμάρια σταφίδες (σ.σ. προαιρετικά)
– Αλάτι

Για το σερβίρισμα:

– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
– Φύλλα δυόσμου

Φανουρόπιτα του Άκη: Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
– Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, 250 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
– Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 125 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει η σόδα.
– Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
– Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
– Μεταφέρουμε σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψί 25×30 εκατοστά και ψήνουμε για 50 έως 60 λεπτά.
– Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων