Άκης Πετρετζίκης: Αποκαλύπτει το μυστικό για το πιο τέλειο κέικ που έχετε δοκιμάσει
Γίνεται εύκολα, με μόνο 3 υλικά και η συνταγή είναι από τον διάσημο σεφ Άκη Πετρετζίκη. Πρέπει να δοκιμάσετε το πιο σοκολατένιο και τέλειο κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ και θα μας θυμηθείτε.
Ο γνωστός σεφ αναφέρει πως για το κέικ θα χρειαστούμε: nutella, τυρί μασκαρπόνε και αλεύρι. Ειδικότερα για την συνταγή θα χρειαστείτε:
- 400 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Τι θα χρειαστείτε για την επικάλυψη:
- 200 γρ. παγωμένο τυρί μασκαρπόνε
- 200 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου
- Προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή για το κέικ με Nutella
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160° C βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε, την πραλίνα σοκολάτας και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να “δέσει” το μείγμα μας.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας σιγά σιγά λίγο το αλεύρι, αφού το κοσκινίσουμε και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα για να το κάνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφο.
Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting. Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνουμε ομοιόμορφα το frosting πάνω στο κέικ μας.