Το μυστικό του Στέλιου Παρλιάρου: Για πρώτη φορά αποκαλύπτει το κόλπο για τη βασιλόπιτα και γίνεται viral σε δευτερόλεπτα

Στέλιος Παρλιάρος: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά το μυστικό της βασιλόπιτας του

Πλησιάζει η μέρα που η βασιλόπιτα θα έχει τη τιμητική της και ο Στέλιος Παρλιάρος μας αποκαλύπτει το μυστικό της συνταγής του. Ο διάσημος pastry chef έχει την πιο απλή συνταγή για μια απολαυστική βασιλόπιτα κέικ που θα κλέψει τη παράσταση.

Υλικά

125 γρ. αμύγδαλα λευκά
125 γρ. φουντούκια
250 γρ. βούτυρο αγελάδας κομμένο σε κύβους + επιπλέον, λιωμένο, για το ταψί
250 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για πασπάλισμα
300 γρ. ξερά φρούτα (π.χ. δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες), ψιλοκομμένα
200 γρ. λικέρ Amaretto ή κονιάκ ή ό,τι άλλο μας αρέσει
6 τεμ. αυγά μεγάλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για το ταψί
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Η εύκολη συνταγή για τη βασιλόπιτα κέικ από τον Στέλιο Παρλιάρο

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα ξερά φρούτα και το λικέρ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Στο μεταξύ, αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια και λίγη από την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη άχνη. Τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν μια λευκή κρέμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ξερά φρούτα μαζί με το λικέρ και ρίχνουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε ξανά, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά. Μόλις αναμειχθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μείγμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου ενσωματωθούν.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν ξεφορμάρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων