Το παστίτσιο της τεμπέλας: Η εναλλακτική εκδοχή στο παραδοσιακό παστίτσιο
Σήμερα σας προτείνουμε την πιο λαχταριστή εκδοχή για παστίτσιο. Δοκιμάστε την συνταγή για παστίτσιο χωρίς κιμά και οι δικοί σας θα το λατρέψουν.
Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:
Το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα μας ελληνικά φαγητά. Αν δεν είσαι λάτρης του κιμά, εμείς σου έχουμε μία συνταγή η οποία θα σε ξετρελάνει..
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό πένες
- 1/2 κιλό τυρί φέτα θριμματισμένη
- 1/4 ρεγκάτο τριμμένο
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες όπως είναι από το πακέτο, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και το αλλαντικό που θέλουμε σε κομματάκια (αν βάλουμε βέβαια).
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ που έχουμε τις πένες.
Το ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 45` ανάλογα το φούρνο μας.
Μετά από το παστίτσιο της τεμπέλας δοκιμάστε και την συνταγή για μια λαχταριστή τυρόπιτα
Εάν σου αρέσει η μαγειρική σίγουρα θα έχεις φτιάξει αρκετές φορές τυρόπιτα. Τι γίνεται όμως για όσες θέλουν να φτιάξουν τυρόπιτα αλλά βαριούνται ν’ ανοίξουν φύλλο με τα χεράκια τους;
Σίγουρα, οι περισσότερες αγοράζουν έτοιμο και κάποιες άλλες βρίσκουν άλλη συνταγή. Εμείς σου προτείνουμε αυτή την συνταγή
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. αλεύρι μαλακό
- 300ml νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 500γρ. τυρί φέτα
- 1 αυγό
- λίγο πιπέρι
- 100ml λάδι
- 100γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι με το νερό , το αλάτι και τα ζυμώνετε.
Φτιάχνετε μια μπάλα με τη ζύμη και τη χωρίζετε σε 5 μπαλάκια. Ανοίγετε τα μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
Στη συνέχεια, λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το λάδι.
Βάζετε σε βαθιά μπολάκια από 40γρ. του μείγματος του λαδιού και τοποθετείτε μέσα τα φυλλαράκια που έχετε ανοίξει. Τα αφήνετε για μισή ώρα.
Παίρνετε το κάθε φυλλαράκι και το ανοίγετε τραβώντας το από τις άκρες με τα χέρια. Το κάνετε τόσο λεπτό όσο ένα ρυζόχαρτο.
Ανακατεύετε το τυρί με το αυγό και λίγο πιπέρι και το ρίχνετε αραιά πάνω στο φύλλο. Διπλώνετε το φύλλο σε φάκελο και το αφήνετε στην άκρη.
Ανοίγετε το επόμενο φύλλο με την ίδια διαδικασία και βάζετε στο κέντρο αυτό που έχετε ήδη διπλώσει.
Διπλώνετε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο, κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ήδη διπλωμένο φύλλο μέσα στο επόμενο.
Μεταφέρετε τη πίτα σε ταψί και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.