Το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου του καλοκαιριού: Νόστιμο, πανεύκολο και χωρίς ζάχαρη και θερμίδες

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε ξεκινήσει να προσέχουμε τη διατροφή μας, μιας και το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά και θέλουμε να βγούμε στις παραλίες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Πέτρος Συρίγος έχει την απόλυτη συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου, που έχει ελάχιστες θερμίδες.

Φτιάχνεται πανεύκολα με ελάχιστα υλικά.

Τι θα χρειαστείς
Για τη βάση
1 1/2 πακέτο μπισκότα
80 ml ζεστό γάλα
Για το γιαούρτι

100 γρ ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml παγωμένο νερό
1 κιλό γιαούρτι
20 φράουλες
4 φέτες ανανά
Για το ζελέ

Advertisement

100 γρ ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml κρύο νερό
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.
Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω ώστε να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι.
Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.
Βάζουμε τα 100 γρ ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξε

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων