Το πιο δροσιστικό μπισκοτογλυκό με ζελέ κεράσι, για το καλοκαίρι

Μπισκοτογλυκό με ζελέ κεράσι: Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Μπισκοτογλυκό με ζελέ κεράσι: 1 μικρό πακέτο μπισκότα Μιράντα

2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι

½ κιλό κεράσια φρέσκα

150 γρ. αμύγδαλο φιλέ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

4 κρόκοι αυγού

100 γρ. ζάχαρη

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

½ λίτρο γάλα φρέσκο

2 βανίλιες

Εκτέλεση του μπισκοτογλυκού με ζελέ κεράσι

Εκτέλεση μπισκοτογλυκού

1. Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε τα μπισκότα, στριμώχνοντας τα αρκετά ώστε να μην αφήσουμε κενά.

2. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη.

3. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Λίγο πριν βράσει, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαναβράζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.

4. Μεταφέρουμε την κρέμα στο πυρέξ με τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας) και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως.

5. Μόλις κρυώσει, ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.

6. Προσθέτουμε στο ζελέ τα φρέσκα κεράσια κομμένα στα δύο και περιχύνουμε το γλυκό.

7. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρώς (περίπου μετά από 30’) πασπαλίζουμε την επφάνεια με το αμύγδαλο φιλέ. Αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ και σερβίρουμε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα