Το πιο ελαφρύ γλυκάκι: Δροσερή πανακότα, απλή και με λίγες θερμίδες είναι η χαρά των διατροφολόγων

Πανακότα: Το πιο λαχταριστό γλυκό μόνο με 95 θερμίδες

Τώρα που η θερμοκρασία είναι στα ύψη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική, κοιτάζουμε να τρώμε ελαφριά και επιζήτουμε και ένα γλυκάκι που θα μας δροσίσει. Η συγκεκριμένη πανακότα είναι τόσο λαχταριστή και δροσερή που θα την φτιάχνεται κάθε εβδομάδα.

Πανακότα με γεύση βανίλια και επικάλυψη μελιού ή αλλιώς ο σύμμαχός σας στον αγώνα για ένα πιο αδύνατο «αύριο», αλλά χωρίς πολλές στερήσεις.

Εύκολο, νοστιμότατο, δροσερό σαν βουτιά μετά από 2 ώρες περπάτημα στον καύσωνα και ελαφρύ. Τη στιγμή που μια μερίδα πανακότα (128γρ.) έχει 470 θερμίδες, η συγκεκριμένη εκδοχή (την οποία βρήκαμε deliciousmagazine.co.uk) ρίχνει τις θερμίδες στις 95.

Φτάνει όμως με τα λόγια, ας περάσουμε στην απόλαυση.

Θα χρειαστείτε:

  • 100ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 175 ml ξινόγαλα
  • 1/2 κ.γ. πάστα από ένα κλωναράκι βανίλιας
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • Ηλιέλαιο για το λάδωμα του ταψιού

Πανακότα: Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

1. Σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη άχνη. Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και, μετά από πέντε λεπτά, στραγγίστε την ώστε να φύγει το περισσευούμενο νερό. Αποσύρετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέστε σε αυτό τη ζελατίνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι, το ξινόγαλα και τις βανίλλες και ανακατέψτε ελαφρώς.
2. Λαδώστε (με λίγο ηλιέλαιο) 4 μικρές φόρμες και μοιράστε σε αυτές το μίγμα γάλακτος. Τοποθετήστε τις πάνω σε ένα δίσκο, καλύψτε την επιφάνεια τους με ελαφρώς λαδωμένο με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
3. Για να τα ξεφορμάρετε πιο εύκολα, βουτήξτε τις φόρμες -προσεκτικά- μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Τip: Αν θέλετε, για περισσότερο γλυκιά γεύση, μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγο μέλι.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων