Βράσιμο μακαρονιών: Τα μυστικά που δεν γνωρίζατε
Ένα από τα πιο εύκολα φαγητά, για να καλύψεις την πείνα σου είναι τα μακαρόνια, που ενώ το μαγείρεμα τους φαντάζει απλό, κρύβει πολλά μυστικά.
Πολλά είναι, πάντως, τα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα των ζυμαρικών μας, είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια, ή και στο τέλος του βρασίματός τους. Το μεγαλύτερο, μάλιστα, συμβαίνει στο τέλος, όταν θέλουμε να τα σουρώσουμε, με τη μαγειρική σόδα επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμη.
Τα μυστικά για το σωστό βράσιμο μακαρονιών
Πολλοί θεωρούν, ότι πρέπει να ξεπλύνουμε τα μακαρόνια, ώστε να μην καίνε. Δεν πρέπει, όμως, να το κάνουμε. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους.
Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά.