Η συνταγή προέρχεται από Kyriacos Mitsides – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί μπισκότα Digestive (325 g)
1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (περίπου 85 γραμμάρια)
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 φακελάκια ζελέ λεμονιού
2 συσκευασίες Dream Topping (Bird’s)
2 ποτήρια γάλα
1 τυρί Φιλαδέλφεια (250 γραμμάρια)
1 κουτί μαρμελάδα φραγκοστάφυλο
Εκτέλεση
Αρχικά, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα, πιέζοντας το μείγμα ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για να σφίξει.
Στη συνέχεια, διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το Dream Topping μαζί με το γάλα μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί Φιλαδέλφεια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν το ζελέ έχει κρυώσει, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων. Επανατοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Όταν το μείγμα έχει σφίξει καλά, βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε τη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο από πάνω, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να την απλώσουμε ομοιόμορφα.
Τέλος, ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά, το τσίζκεϊκ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!