Το συστατικό που δεν περίμενες και ταιριάζει ιδανικά με τα μακαρόνια: Πως να πετύχεις πεντανόστιμη μακαρονάδα

by Τόνια Τζαφέρη
Το συστατικό που δεν περίμενες και ταιριάζει ιδανικά με τα μακαρόνια: Πως να πετύχεις πεντανόστιμη μακαρονάδα

Μακαρονάδα: Το συστατικό που θα απογειώσει την γεύση

Όλοι λατρεύουμε τα μακαρόνια, ποσό μάλλον όταν δοκιμάσεις το παρακάτω tip που θα απογειώσει την γεύση τους.

Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τα μακαρόνια και τις περισσότερες φορές τα τρώμε με κιμά. Όμως υπάρχει μια πληθώρα από συνταγές για τα μακαρόνια με διαφορετικές σάλτσες και συνοδευτικά.

Γνωρίζουμε πως το ψάρι δεν είναι για όλο τον κόσμο, ειδικά για εκείνους που ψηφίζουν φανατικά κρέας. Παρόλα αυτά είναι μεγάλη αλήθεια ότι τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με το κατάλληλο ψάρι δεν έχουν γευστικό αντίπαλο, ιδιαίτερα όταν αυτό λέγεται σολομός.

Το συστατικό που δεν περίμενες και ταιριάζει ιδανικά με τα μακαρόνια: Πως να πετύχεις πεντανόστιμη μακαρονάδα

Γενικότερα είναι το μακαρόνι παρέα με τον σολομό δημιουργούν μια εκρηκτική ομάδα, τόσο για τους γευστικούς σου κάλυκες, όσο και για το μάτι σου. Με λίγα λόγια, αν το αντικρίσεις μπροστά σου, δύσκολα παίρνεις τα μάτια σου από πάνω του.

Τα μακαρόνια είναι ένα εξαιρετικά αγαπημένο πιάτο σε… κάθε σχεδόν κουζίνα, με τα ζυμαρικά να είναι βασικό μέρος της διατροφής μας και εμάς να ψάχνουμε πάντοτε έναν τρόπο να τα κάνουμε… ακόμη πιο τέλεια, όταν τα μαγειρεύουμε.

Η συνέχεια για την τέλεια συνταγή της μακαρονάδας

Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν, όμως, τρόποι, να κάνουμε μια τέλεια μακαρονάδα και κάποιες συνήθειες είναι λανθασμένες.

Το συστατικό που δεν περίμενες και ταιριάζει ιδανικά με τα μακαρόνια: Πως να πετύχεις πεντανόστιμη μακαρονάδα

Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι η σάλτσα η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα από λασπωμένα μακαρόνια.

Ένα σημαντικό θέμα είναι το να μη λασπώνουν τα μακαρόνια. Τι κάνω για αυτό; Δεν ανακατεύω συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπωμένα, αφού αποβάλλουν το άμυλο τους, ενώ το ελαιόλαδο επίσης δε βοηθά στο βράσιμο.

«Λουκέτο» στο πιο αγαπημένο μαγαζί των Ελλήνων: Κλείνουν τα καταστήματα

Σοβαρό τροχαίο: Αυτοκίνητο παρέσυρε 12χρονο με πατίνι – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

26 χρόνια μετά, πραγματικό μοντέλο: Έτσι είναι σήμερα η τηλεοπτική κόρη του Πάνου Μιχαλόπουλου

Αμαλιάδα: Τι ποτό έδινε η Ειρήνη στον Παναγιωτάκη για να ηρεμεί – Συγκλoνιστική μαρτυρία

Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά: Η Άντζελα Γκερέκου εμφανίστηκε με αuτό το φόρεμα κι όλοι χάζευαν εκείνη

Προτεινόμενα