Του ονείρου σπιτικό Μιλφέιγ: Το πιο εύκολο και λαχταριστό γλυκό για το κυριακάτικο τραπέζι

Μιλφέιγ: Σε χρόνο μηδέν το πιο νόστιμο κέρασμα

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και χρειάζεται να υπάρχει ένα γλυκάκι στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να τρέχετε στο ζαχαροπλαστείο και ξοδευέτε χρήματα. Σας βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για ένα πανεύκολο μιλφέιγ από την κ. Γεωργία Στόλη.

Μια μικρή συμβουλή…. να περάσετε τα φύλλα σφολιάτα σε άχνη ζάχαρη… κ μετά να τα ψήσετε στο φούρνο… γίνονται υπέροχα!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε 2 φύλλα σφολιατας, κόβουμε σε 5 λωρίδες το καθένα, τα τρυπαμε με ένα πιρούνι παντού για να μην φουσκωσουν

Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδισουν καλά και αφήνουμε στην άκρη να κρυωσουν. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικης χτυπάμε 2 φακέλους Γιωτης κρέμα ζαχαροπλαστικης με γεύση μιλφέιγ με 1300 ml κρύο γάλα.

Για τη σαντιγί
Χτυπάμε 500ml φυτική κρέμα γάλακτος.

Πως να στήσετε το υπέροχο μιλφέιγ σας

Για το στήσιμο
Βάζουμε σε ένα ταψί 25χ35 τις μισές λωρίδες σφολιατας,καλύπτουμε με τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικης, από επάνω τις υπόλοιπες λωρίδες σφολιατας και ξανά κρέμα ζαχαροπλαστικης.

Καλύπτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης με τη σαντιγί, επάνω στη σαντιγί ρίχνουμε λίγη τριμμένη σφολιατα που έχουμε κρατήσει και τέλος πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργία Στόλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων