0
Τσιτσανόπιτα: Η εύκολη παραδοσιακή συνταγή χωρίς φύλλο
Πολλοί είναι εκείνοι που λατρεύουν τις παραδοσιακές ελληνικές πίτες, οι οποίες δεν έχουν τελειωμό στον συνδυασμό και στις γεύσεις.
Πρόκειται για ένα είδος τυρόπιτας που πήρε το όνομά της από μια παραλλαγή του «τσιτσάνικου», δηλαδή του «γυμνού», σύμφωνα με τους ντόπιους. Έχει αφράτη, ζουμερή, τυρένια ζύμη και γίνεται χωρίς φύλλο.
Αυτή την παραλλαγή της «γυμνής» τυρόπιτας τη συναντάμε κυρίως στη Βόρεια Εύβοια.
Είναι πολύ εύκολη και λαχταριστή και γίνεται πολύ γρήγορα και με λίγα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Η είδηση της ημέρας
Τι θα χρειαστείς για την τσιτσανόπιτα
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. baking powder
- 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 500 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 200 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
- 1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο της φρυγανιάς πάνω από την πίτα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 180C.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.