Τσόφλι αυγού: Οι περισσότεροι το πετάνε, ενώ υπάρχει σημαντικός λόγος να το κρατήσετε

Τσόφλι αυγού: Τι δείχνουν οι έρευνες και πως να το χρησιμοποιήσετε

Κανείς σχεδόν δεν έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί και το τσόφλι του αυγού, καθώς δεν γνωρίζει τη σημασία αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που έχει.

Γνωρίζατε ότι το τσόφλι των αυγών αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο, το οποίο -χημικά- είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το ασβέστιο που σχηματίζει τα δόντια και τα οστά μας; Επίσης είναι πλούσια πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, φθορίου, χαλκού, μολυβδαινίου και χρωμίου!

Ως αποτέλεσμα ενδυναμώνει τα οστά, βοηθάει τον νωτιαίο μυελό να παράγει περισσότερα και πιο υγιή αιμοπετάλια, αποτρέπει την εμφάνιση οστεοπόρωσης ενώ καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και κατεβάζει την πίεση.

Απλά πάρτε 5 τσόφλια αυγών και θρυμματίστε τα ώστε να δημιουργήσετε σκόνη. Στη συνέχεια προσθέστε 3 λίτρα νερό και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, προκειμένου η σκόνη να διαλυθεί στο νερό. Αν θέλετε λίγη περισσότερη γεύση, μπορείτε να συμπληρώσετε με το χυμό ενός λεμονιούκαι πίνετε 2-3 ποτήρια από το ρόφημα, καθημερινά.

Τέλος, αν προσθέσετε τη σκόνη 5 αυγών και το χυμό του ενός λεμονιού σε ένα λίτρο ρακί, τα ποτό που θα προκύψει ενεργοποιεί την καλύτερη λειτουργία του θυρεοειδούς, ενώ η σκόνη από τα τσόφλια με ζεστό γάλα είναι βάλσαμο κατά του έλκους και βοηθάει στην πέψη!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα