Τυροκροκέτες: Εύκολη, οικονομική, νόστιμη και γρήγορη συνταγή με μόλις 3 υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη

Τυροκροκέτες: Η πιο νόστιμη συνταγή

Μία από τις γευστικότερες λιχουδιές είναι οι τυροκροκέτες, τις οποίες φυσικά λατρεύουν τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι. Μάλιστα, είναι ο νοστιμότατος μεζές, που συνοδεύεται με κρασάκι, μπίρα.

Οι  τυροκροκέτες είναι ένας πολύ νόστιμος μεζές για όλη την οικογένεια και μπορεί να συνοδεύσει πολλές στιγμές ακόμη και παιδικά πάρτι. Φτιάχνεται γρήγορα και μπορείτε να διαλέξετε τυριά της αρεσκείας σας που έχουν περισσέψει στο ψυγείο σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα τυριά, όπως τσένταρ, γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα, μυζήθρα, κεφαλοτύρι και να τα αναμίξετε επίσης μεταξύ τους, π.χ. να χρησιμοποιήσετε 200 γρ. μυζήθρα, 150 γρ. γκούντα και 150 γρ. κεφαλοτύρι.

Η υπέροχη συνταγή για τις τυροκροκέτες

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 ασπράδια
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Η είδηση της ημέρας

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο στη φωτιά για να κάψει.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη γραβιέρα, τα ασπράδια αυγού και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το πλεονάζον λάδι.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα