Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Η πιο αφράτη τυρόπιτα που φτιάξατε ποτέ
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Υπέροχη, αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο πολύ νόστιμη και γευστική. Αυτή η τυρόπιτα γίνεται με αναψυκτικό σόδα, φέτα και αυγά. Με λίγα υλικά και εύκολη στην κατασκευή της.
Η σόδα την κάνει πολύ αφράτη και της δίνει μια εξαιρετική , ξεροψημένη και τραγανή κρούστα που την κάνει τόσο δελεαστική αλλά και νόστιμη. Δοκιμάστε την σε οικογενειακά και επίσημα τραπέζια, αλλά και για το κολατσιό των παιδιών.
Υλικά συνταγής τυρόπιτας χωρίς φύλλο
- Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 380 γρ.
- Γάλα 350 ml
- Αυγα 3 χτυπημένα
- Φέτα 300 γρ. χοντροτριμμένη με τα χέρια
- Σοδα 180 ml. (αναψυκτικό)
- Βουτυρο 1 κ. σ. ή μαργαρίνη
- Αλατι 1 κ.γλ.
- Πιπέρι μπόλικο
Εκτέλεση συνταγής τυρόπιτας χωρίς φύλλο
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το γάλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε τα αυγά , το βούτυρο και το αλατοπίπερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός προσθέτουμε τη σόδα , ανακατεύουμε λίγο και τέλος ενσωματώνουμε το τυρί με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλουμίνιο ταψί (για καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια της πίτας.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε