Τυρόπιτα χωρίς φύλλο για καλοφαγάδες: Πανεύκολη εκτέλεση με 2 κινήσεις και έτοιμη σε 10 λέπτα

Τυρόπιτα: Μπουκιά και συχώριο

Πρόκειται για μια τυρόπιτα που εκτός από πεντανόστιμή είναι και πανεύκολη. Δεν χρειάζεται να πάτε στον φούρνο για να αγοράσετε το αγαπημένο σας σνακ, μπορείτε να φτιάξετε αυτή την τυρόπιτα χωρίς φύλλο μέσα σε 10 λέπτα με 2 κινήσεις.

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Τυρόπιτα: Η εκτέλεση της συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,

Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση

Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.

Η είδηση της ημέρας

Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά

Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα