Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Η πεντανόστιμη εκδοχή που θα την λατρέψετε
Είναι εξαιρετικό σνακ για το διάλειμμα στην δουλειά ή στο σχολείο. Επίσης η τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι ιδανική και για ένα οικογενειακό τραπέζι.
Είναι ελαφριά, με υπέροχη γεύση που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Υλικά
Η είδηση της ημέρας
- 160 γρ. αλεύρι
- 160 γρ. καλαμποκάλευρο
- 4 αυγά
- 1 baking powder
- 100 ml λάδι
- 150 γρ. γιαούρτι
- 150 ml σόδα
- Λίγο αλάτι
- Φέτα
Η συνταγή για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
- Στους κρόκους βάζουμε το σπορέλαιο ή το ελαιόλαδο και δουλεύουμε.
- Ενσωματώνουμε τα γιαούρτι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
- Βάζουμε το καλαμποκάλευρο, την σόδα και δουλεύουμε καλά.
- Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 30×22 cm. και απλώνουμε την ζύμη.
- Πασπαλίζουμε τη σπασμένη φέτα και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και απολαμβάνουμε.