Tυρόπιτα χωρίς φύλλο: Πανεύκολη, αρωματική με χαμηλά λιπαρά και έτοιμη μόνο σε 20΄

Tυρόπιτα χωρίς φύλλο: Λαχταριστή και υγιεινή με φρέσκα υλικά

Για όσους κουράζονται με την διαδικασία να ανοίγουν φύλλο ή απλά δεν το προτιμάνε, σας έχουμε την ιδανική συνταγή. Πανεύκολη αρωματική τυρόπιτα με χαμηλά λιπαρά και έτοιμη στο πι και φι. Η προετοιμασία δεν θα σας κουράσει καθόλου και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

750 γρ. γάλα

1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)

1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο

1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο

3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα

1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος

100 ml ελαιόλαδο

Η είδηση της ημέρας

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

πάπρικα σε νιφάδες

Η συνταγή για την αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.

Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα