Τυρόπιτα κανταΐφι: Λαχταριστή, πανεύκολη με 3 τυριά, λιώνει στο στόμα

by Newsroom i-diakopes.gr
Τυρόπιτα κανταΐφι: Λαχταριστή, πανεύκολη με 3 τυριά, λιώνει στο στόμα

Τυρόπιτα κανταΐφι: Ονειρεμένη και ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια κλασική τυρόπιτα. Όμως και οι παραλλαγές πάνω στην πρωτότυπη ιδέα μπορούν να μας άφησουν άφωνους από το γευστικό αποτέλεσμα, ειδικά η παρακάτω συνταγή για τυρόπιτα κανταΐφι θα σας πείσει να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο.

Η παρακάτω συνταγή θα σου δείξει βήμα βήμα πως να την πετύχεις και που ξέρεις… μπορεί να γίνει η νέα σου, αγαπημένη πίτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 200 γρ. τυρί γκούντα (τριμμένο)
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ (τριμμένο)
  • 200 γρ. φέτα ελαφρώς ξαρμυρισμένη (τριμμένη με το χέρι)
  • 5 κανονικά αυγά χτυπημένα
  • 0,5 λίτρο πλήρες γάλα
  • 5 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Τυρόπιτα κανταΐφι: Λαχταριστή, πανεύκολη με 3 τυριά, λιώνει στο στόμα

Οδηγίες για την ονειρική τυρόπιτα κανταΐφι

  • Ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα μπωλ.
  • Λαδώνω ένα μέτριο pyrex και το αφήνω στην άκρη για να «ξεμαλλιάσω» το κανταΐφι… Οι ίνες του κανταϊφιού μόλις βγει από το πακέτο είναι κολλημένες μεταξύ τους και για να αποκτήσει όγκο και να απλώσει καλά θέλει καλό ξέφτισμα/ξεμάλλιασμα. Το χωρίζω σε δύο μέρη, στρώνω τo πρώτο στο pyrex και στην συνέχεια αλείφω με το πινέλο την μισή ποσότητα βουτύρου-λαδιού πάνω από το κανταΐφι.
  • Προσθέτω όλα τα τυριά ανακατεμένα, τοποθετώ την δεύτερη στρώση του κανταϊφιού και ξανά αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι.
  • Ετοιμάζω το μείγμα των αυγών με το γάλα με το οποίο θα βρέξω την τυρόπιτα. Χτυπάω τα αυγά, προσθέτω το γάλα να ενοποιηθεί καλά και ρίχνω πάνω από το κανταΐφι να πάει παντού και να βραχεί ομοιόμορφα.
  • Το αφήνω 1-2 ώρες στο ψυγείο να τραβήξει καλά και στην συνέχεια ψήνω στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) για περίπου 50’ ενώ τα τελευταία 10′ δίνω έμφαση στο ψήσιμο μόνο από κάτω για να γίνει τραγανή.
  • Καλό είναι η τυρόπιτα με το κανταΐφι να καταναλωθεί αμέσως μετά το ψήσιμο καθώς αν φαγωθεί αργότερα θέλει καλό ζέσταμα είτε στην τοστιέρα είτε στον φούρνο γιατί νοτίζει.

Προτεινόμενα