Τυρόπιτα κουρού για καλοφαγάδες: Η πανεύκολη συνταγή με μπεσαμέλ και μπισκοτένιο φύλλο που θα σας αφήσει άφωνους

Τυρόπιτα κουρού για καλοφαγάδες: Πληθωρική και μπισκοτένια

Η συνταγή για τυρόπιτα κουρού απογειώνεται με την προσθήκη της αγαπημένης μπεσαμέλ. Ακολουθεί η συνταγή για την πιο γευστική και πληθωρική τυρόπιτα κουρού μόνο για καλοφαγάδες.

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κουρού
  • 1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1/4 κιλού ανθότυρο
  • Προαιρετικά μερικά φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Πιπέρι μαύρο ή κάποιο κόκκινο ακόμα και μίξη αυτών
  • 150-200 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας

Για την μπεσαμέλ:

  • 40 γρ. καλό βούτυρο αγελαδινό
  • 500 ml. γάλα ζεστό (όχι βραστό)
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι

Για την πίτα μας πριν την ψήσουμε θα χρειαστούμε:

  • Κρόκο από ένα αυγό
  • Σουσάμι, παπαρουνόσπορο, μαυροκούκι για πασπάλισμα

Η συνταγή της τυρόπιτας κουρού με μπεσαμέλ, για τους καλοφαγάδες

  • Αφήνουμε το φύλλο μας στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ.
  • Σε ένα μπολ θρυματίζουμε τα τυριά μας, ρίχνουμε το πιπέρι μας και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ βάζοντας σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε το αλεύρι μας ανακατεύοντας έως ότου απορροφήσει το βούτυρο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα κάθε φορά που ενσωματώνεται στο μίγμα μας.
  • Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε το σύρμα των αυγών ώστε να γίνεται καλύτερο ανακάτεμα. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το γάλα μας μέχρι να τελειώσει.
  • Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη και θα πρέπει να έχει μια βελούδινη υφή χωρίς σβώλους.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βγάζουμε το μίγμα του τυριού από το ψυγείο και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ μας καθώς και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε μια σπάτουλα ή μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο κουρού και αδειάζουμε προσεκτικά τη γέμιση τυριών-μπεσαμέλ χωρίς να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Υπολογίζουμε περίπου μισό εκατοστό κενό ώστε να κολλήσει το δεύτερο φύλλο που θα σκεπάσουμε την πίτα μας.
  • Αφού στρώσουμε όλη τη γέμιση τοποθετούμε και το 2ο φύλλο από πάνω και με ένα πηρούνι πατάμε τα δύο φύλλα να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον κρόκο και λίγο νεράκι και ανακατεύουμε με ένα πινέλο να διαλυθεί ο κρόκος.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας μας με τον αραιωμένο κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι, παπαρουνόσπορο, μαυροκούκι ή ότι άλλο θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον άερα στους 170-180ο μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα το φύλλο μας.
  • Αφήνουμε να σταθεί λίγο η πίτα μας μετά το ψήσιμο ώστε να σφίξει η γέμιση και όταν κοπεί να μην αδειάσει.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα