Τυρόπιτα με δύο κινήσεις: Η πιο εύκολη τυρόπιτα που φτιάξατε ποτέ
Τυρόπιτα με δύο κινήσεις: Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.
Υλικά συνταγής τυρόπιτας με δύο κινήσεις
- Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 200 γρ.
- Φέτα 300 γρ. θρυμματισμένη
- Ανθότυρο 50 γρ. θρυμματισμένο
- Αυγά 1
- Βούτυρο 1 κουταλιά λιωμένο+ για να αλείψετε το πυρέξ
- Γιαούρτι 1 κεσεδάκι στραγγιστό (200 γρ)
- Γάλα 120 ml
- Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- Πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση συνταγής τυρόπιτας με δύο κινήσεις
- Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
- Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.