Τυρόπιτα με δυο τυριά και έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ: Τόσο νόστιμη που θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά

by Τόνια Τζαφέρη
Τυρόπιτα με δυο τυριά και έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ: Τόσο νόστιμη που θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά

Τυρόπιτα: Μαγειρεύεται στο τηγάνι και είναι πιο νόστιμη από ποτέ

Οι τυρόπιτες είναι ένα γεύμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και έτσι εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία από το να μοιραστούμε μαζί σου την τέλεια και πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα με μόλις δυο τυριά και έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ.

Τυρόπιτα με δυο τυριά και έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ: Τόσο νόστιμη που θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν την τυρόπιτα γιατί εκτός από πεντανόστιμη, είναι και το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες. Από το πρωί με τον καφέ, μέχρι το βράδυ σαν σνακ, η αγαπημένη τυρόπιτα είναι ό, τι πρέπει για να ικανοποιήσετε την λιγούρα για κάτι αλμυρό.

Μία καλή μέρα ξεκινάει με ένα νόστιμο πρωϊνό και τι καλύτερο από μία τυρόπιτα. Παρακάτω θα δείτε μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για τυρόπιτα στο τηγάνι.

Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση για την τυρόπιτα

Υλικά

Φυλλο Κρουστας Μισό πακέτο

Για την γέμιση:

Αυγά 3

Γιαούρτι Στραγγιστό 4 κ.σ

Φέτα 150 γρ τυρί

Τσένταρ λίγο τριμμένο τυρί

Βούτυρο 100 γρ. αγνό

Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί φέτα και το τσένταρ. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε το τηγάνι. Επίσης βουτυρώνουμε δύο φύλλα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Έχουμε αφήσει δύο φύλλα στην άκρη, για από πάνω.

Τα άλλα φύλλα τα έχουμε κόψει σε κομματάκια. Βάζουμε πάνω στα φύλλα τα οποία έχουμε στρώσει στο τηγάνι τα μισά από τα κομμένα φύλλα. Ρίχνουμε από πάνω λίγο βούτυρο και το μισό από το μείγμα με αυγά. Από πάνω βάζουμε δεύτερη στρώση κομμένα φύλλα, βούτυρο και μείγμα από τα αυγά.

Σκεπάζουμε με τα δύο φύλλα και βουτυρώνουμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι από το τηγάνι, το αφήνουμε να ψηθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Όταν ψηθεί από την μία πλευρά, το γυρνάμε από την άλλη με ένα μεγάλο πιάτο ή με το καπάκι. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Προτεινόμενα