Τυρόπιτα με φέτα: Η διαφορετική συνταγή με γάλα – Τραγανή, λαχταριστή και έτοιμη μόνο σε 30′

Τυρόπιτα με φέτα: Μια διαφορετική εκδοχή για μια πεντανόστιμη πίτα

Η τυρόπιτα με γάλα είναι ιδανική για κάθε γεύμα της ημέρας. Αυτή η συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή αν έχετε βαρεθεί την κλασική εκδοχή της τυρόπιτας.

Το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Πρόκειται για μία πεντανόστιμη αλμυρή συνταγή, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, ιδανική λύση για όλα τα γεύματα της ημέρας.

Υλικά

  • 500 ml νερό
  • 125 ml σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ βούτυρο
  • Φέτα
  • 350 ml γάλα

Οδηγίες για την τυρόπιτα με φέτα και γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη ζύμη για την τυρόπιτα μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. Δουλεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.

Στην συνέχεια, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Έπειτα και αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια, τα οποία ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλα. Κάνουμε 3 τετράδες με πολύ αλεύρι ανάμεσα στα φύλλα, για να μην κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους. Τέλος, ανοίγουμε τις τετράδες σε φύλλα με διάμετρο περίπου 36 εκατοστά.

Συνεχίζουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί 36 εκατοστών και τοποθετούμε στην βάση του αντικολλητικό χαρτί.

Έπειτα, τοποθετούμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε από πάνω σπασμένη φέτα. Κατόπιν, καλύπτουμε με ένα φύλλο ακόμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, μέχρι το προτελευταίο φύλλο.

Όταν φτάσουμε στο προτελευταίο φύλλο, το βουτυρώνουμε και μετά βάζουμε το τελευταίο φύλλο (δεν βάζουμε φέτα).

Βουτυρώνουμε καλά την πίτα μας και κόβουμε σε κομμάτια.

Στην συνέχεια, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά.

Μετά την βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε το γάλα, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Κατόπιν, συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι η τυρόπιτα μας να ροδίσει.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων