Τυρόπιτα: Μια παραδοσιακή συνταγή για ένα εύκολο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα σαν αλμυρό κέικ

Τυρόπιτα: Λαχταριστή συνταγή και εύκολη για να την φτιάξετε

Αυτή η εκδοχή τυρόπιτας είναι μια παραδοσιακή συνταγή η οποία είναι πανεύκολη και φτιάχνεται στο πι και φι. Το αποτέλεσμα είναι σαν αλμυρό κέικ και είναι πεντανόστιμη για απογευματινό σνακ.

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 130 ml συμπυκνωμένο γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1½ κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ξηρό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 260 γρ. χαλούμι τριμμένο

Η συνταγή για την παραδοσιακή τυρόπιτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόχαρτο τη βάση του ταψιού. Κτυπούμε τα αβγά στο μίξερ για περίπου τρία λεπτά.
    2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και κτυπούμε για ακόμη τρία λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι, το baking powder, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
    3. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το τριμμένο χαλούμι με ένα κουτάλι.
    4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι η τυρόπιτα να ψηλώσει και να ροδοκοκκινίσει.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα