Τυρόπιτα σαν κέικ: Λαχταριστή με φέτα και πράσα – Έτοιμη στο πι και φι

Τυρόπιτα σαν κέικ: Πανεύκολη συνταγή για να λιώνει στο στόμα

Στην Ελλάδα, όλοι αγαπάμε τις πίτες. Λατρεύουμε τις πίτες των γιαγιάδων μας αλλά λατρεύουμε και όταν μπορούμε να τις φτιάξουμε στα γρήγορα με μια εύκολη συνταγή. Ειδικά την συγκεκριμένη συνταγή για τυρόπιτα που γίνεται σαν κέικ, θα την λατρέψετε.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη η διαδικασία, για να φτιάξεις μια σπιτική πίτα, αλλά πλέον, υπάρχουν οι έξυπνες συνταγές, που δεν θα περάσεις πολύ χρόνο μέσα στην κουζίνα για να τις φτιάξεις. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου και με το παραπάνω, όπως αυτή η πεντανόστιμη τυρίπιτα-κεικ, που σίγουρα θα ξετρελάνει εσάς και εκείνους που θα τη δοκιμάσουν από τα χεράκια σας!

Οδηγίες για την πιο νόστιμη τυρόπιτα που γίνεται σαν κέικ

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Η είδηση της ημέρας
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, για 3-4 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα πράσου, τη φέτα, το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το μπέκιν πάουντερ.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας, προσθέτουμε λίγη γέμιση και το σουρώνουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Βάζουμε όλα τα γεμιστά φύλλα προσεκτικά σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών σιγά σιγά την πίτα, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180οC, για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πριν τη ξεφορμάρουμε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων