0
Τυρόπιτα σουφλέ: Ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι
Μια από τις αγαπημένες πίτες όλων είναι η τυρόπιτα. Αν έχετε βαρεθεί την κλασική εκδοχή τότε σας έχουμε την ιδανική συνταγή.
Μπορείς να την απολαύσεις μόνη της ή ως συνοδευτικό.
Αν θέλεις να φτιάξεις την πιο νόστιμη τυρόπιτα σουφλέ, εδώ θα βρεις την ιδανική συνταγή. Σήμερα το βράδυ κέρνα τους αγαπημένους σου την πιο γευστική τυρόπιτα που έχουν δοκιμάσει.
Συνταγή:
Η είδηση της ημέρας
- 500γρ φύλλο κρούστας
- 750 γραμμάρια φέτα, τριμμένη στην οποία έχουμε βάλει:
- πιπέρι
- μισό φλιτζάνι γάλα
- ένα φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
- έξι μεγάλα αυγά
- ένα μπουκαλάκι σόδα (500ml)
Οδηγίες για την πεντανόστιμη τυρόπιτα σουφλέ
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε ένα ταψί που το μέγεθος του να είναι όσο το μέγεθος του φύλλου της κρούστας.
- Απλώνουμε φύλλο τυρί εναλλάξ (το τυρί διάσπαρτο ) και πάνω-πάνω στρώνουμε δύο φύλλα.
- Την κόβουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το γάλα τα αυγά και τη σόδα.
- Περιχύνουμε το μίγμα στην πίτα για να πάει παντού.
- Αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθεί για να ποτίσει μέχρι μέσα.
- Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 170 για μια ώρα περίπου.
Οι θερμοκρασίες και η διάρκεια ψησίματος πάντα εξαρτώνται και από τη δύναμη του φούρνου.