Τυρόπιτα σουφλέ: Γρήγορη και εύκολη συνταγή με φέτα και φύλλο κρούστας

Τυρόπιτα σουφλέ: Ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι

Μια από τις αγαπημένες πίτες όλων είναι η τυρόπιτα. Αν έχετε βαρεθεί την κλασική εκδοχή τότε σας έχουμε την ιδανική συνταγή.

Μπορείς να την απολαύσεις μόνη της ή ως συνοδευτικό.

Αν θέλεις να φτιάξεις την πιο νόστιμη τυρόπιτα σουφλέ, εδώ θα βρεις την ιδανική συνταγή. Σήμερα το βράδυ κέρνα τους αγαπημένους σου την πιο γευστική τυρόπιτα που έχουν δοκιμάσει.

Συνταγή:

  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • 750 γραμμάρια φέτα, τριμμένη στην οποία έχουμε βάλει:
  • πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι γάλα
  • ένα φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
  • έξι μεγάλα αυγά
  • ένα μπουκαλάκι σόδα (500ml)

Οδηγίες για την πεντανόστιμη τυρόπιτα σουφλέ

Εκτέλεση:

  • Παίρνουμε ένα ταψί που το μέγεθος του να είναι όσο το μέγεθος του φύλλου της κρούστας.
  • Απλώνουμε φύλλο τυρί εναλλάξ (το τυρί διάσπαρτο ) και πάνω-πάνω στρώνουμε δύο φύλλα.
  • Την κόβουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το γάλα τα αυγά και τη σόδα.
  • Περιχύνουμε το μίγμα στην πίτα για να πάει παντού.
  • Αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθεί για να ποτίσει μέχρι μέσα.
  • Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 170 για μια ώρα περίπου.
    Οι θερμοκρασίες και η διάρκεια ψησίματος πάντα εξαρτώνται και από τη δύναμη του φούρνου.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα