Τυρόπιτα σουφλέ: Η καλύτερη συνταγή με φέτα και φύλλο κρούστας

Τυρόπιτα σουφλέ: Η πεντανόστιμη συνταγή που θα την λατρέψουν όλοι

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αν έχετε βαρεθεί την παραδοσιακή εκδοχή της τυρόπιτας, τότε σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την συνταγή για τυρόπιτα σουφλέ.

Μπορείς να την απολαύσεις μόνη της ή ως συνοδευτικό.

Σήμερα το βράδυ κέρνα τους αγαπημένους σου την πιο γευστική τυρόπιτα που έχουν δοκιμάσει.

Υλικά

  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • 750 γραμμάρια φέτα, τριμμένη στην οποία έχουμε βάλει:
  • πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι γάλα
  • ένα φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
  • έξι μεγάλα αυγά
  • ένα μπουκαλάκι σόδα (500ml)

Οδηγίες για την πιο νόστιμη τυρόπιτα με σουφλέ

Εκτέλεση:

  • Παίρνουμε ένα ταψί που το μέγεθος του να είναι όσο το μέγεθος του φύλλου της κρούστας.
  • Απλώνουμε φύλλο τυρί εναλλάξ (το τυρί διάσπαρτο ) και πάνω-πάνω στρώνουμε δύο φύλλα.
  • Την κόβουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το γάλα τα αυγά και τη σόδα.
  • Περιχύνουμε το μίγμα στην πίτα για να πάει παντού.
  • Αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθεί για να ποτίσει μέχρι μέσα.
  • Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 170 για ώρα περίπου.
    Οι θερμοκρασίες και η διάρκεια ψησίματος πάντα εξαρτώνται και από τη δύναμη του φούρνου.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα