Τυρόπιτα στο τηγάνι: Τραγανή και λαχταριστή
Σήμερα σας έχουμε την ιδανική τυρόπιτα για τις μέρες που δεν έχετε χρόνο και θέλετε ένα γρήγορο και λαχταριστό σνακ. Είναι πεντανόστιμη και ψήνεται μόνο σε 10 λεπτά.
Υλικά:
- 6-7 κουταλιές λάδι
- 2 φύλλα σφολιάτας/χωριάτικα
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 70 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
- 1 αυγό
- 4 κουτ. σούπας γάλα
Η συνταγή για μια λαχταριστή τυρόπιτα στο τηγάνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ενώνουμε την τριμμένη φέτα, με το τυρί φιλαδέλφεια και το αυγό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 – 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και μοιράζουμε πάνω του το μείγμα από το μπολ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το γάλα και αφήνουμε 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω.
Με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Tips: Αν χρησιμοποιήσετε φύλλο σφολιάτας, αντικαταστήστε το λάδι με βούτυρο.