Τυρόπιτα της γιαγιάς: Η ξεχωριστή πίτα με την παλιά παραδοσιακή συνταγή

Τυρόπιτα: Η ωραιότερα συνταγή

Σήμερα, σας παρουσιάσουμε μια παλιά συνταγή για τυρόπιτα, η οποία είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής, τα γνωρίζουν λίγοι και η επιτυχία είναι δεδομένη.

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι νωπή μαγιά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • νερό όσο απαιτείται
  • λάδι, λιωμένο βούτυρο
  • περίπου 200 g φέτα (για γέμιση)

Η εκτέλεση της συνταγής για τυρόπιτα

  • Πρώτα ενεργοποιήστε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι.
  • Ζυμώστε μία μέτρια μαλακή ζύμη από το αλεύρι, αλάτι, την ενεργοποιημένη μαγιά και νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 10 μπάλες. Κάθε μπάλα την ανοίγεται με έναν πλάστη σε μέγεθος πιάτου.
  • Στη συνέχεια, αλείψτε ένα φύλλο με λάδι και λιωμένο βούτυρο και μετά τοποθετήστε άλλο ένα φύλλο από πάνω.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 8 φύλλα ανά 2, ώστε να έχετε 5 διπλά φύλλα σάντουιτς.
  • Στη συνέχεια, ανοίξτε με τον πλάστη κάθε διπλό φύλλο με έναν πλάστη σε μέγεθος όσο το ταψί (No.28).
  • Βάλτε ένα φύλλο στο λαδωμένο ταψί, προσθέστε λίγο λάδι πάνω από το φύλλο και απλώστε το τριμμένο τυρί.
  • Επαναλάβετε το ίδιο με τα άλλα 3 διπλά φύλλα εάν δεν προσθέσετε τυρί στo τελευταίo φύλλο.
    Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και απλώστε λίγο λάδι και αφήστε να φουσκώσει για 40 λεπτά ή περισσότερο.
  • Όσο φουσκώνει, τόσο πιο μαλακή γίνεται.
  • Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 40 λεπτά)

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα