Τυρόπιτα: Η ωραιότερα συνταγή
Σήμερα, σας παρουσιάσουμε μια παλιά συνταγή για τυρόπιτα, η οποία είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής, τα γνωρίζουν λίγοι και η επιτυχία είναι δεδομένη.
- 5 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι νωπή μαγιά
- 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- νερό όσο απαιτείται
- λάδι, λιωμένο βούτυρο
- περίπου 200 g φέτα (για γέμιση)
Η εκτέλεση της συνταγής για τυρόπιτα
- Πρώτα ενεργοποιήστε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι.
- Ζυμώστε μία μέτρια μαλακή ζύμη από το αλεύρι, αλάτι, την ενεργοποιημένη μαγιά και νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 10 μπάλες. Κάθε μπάλα την ανοίγεται με έναν πλάστη σε μέγεθος πιάτου.
- Στη συνέχεια, αλείψτε ένα φύλλο με λάδι και λιωμένο βούτυρο και μετά τοποθετήστε άλλο ένα φύλλο από πάνω.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 8 φύλλα ανά 2, ώστε να έχετε 5 διπλά φύλλα σάντουιτς.
- Στη συνέχεια, ανοίξτε με τον πλάστη κάθε διπλό φύλλο με έναν πλάστη σε μέγεθος όσο το ταψί (No.28).
- Βάλτε ένα φύλλο στο λαδωμένο ταψί, προσθέστε λίγο λάδι πάνω από το φύλλο και απλώστε το τριμμένο τυρί.
- Επαναλάβετε το ίδιο με τα άλλα 3 διπλά φύλλα εάν δεν προσθέσετε τυρί στo τελευταίo φύλλο.
Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και απλώστε λίγο λάδι και αφήστε να φουσκώσει για 40 λεπτά ή περισσότερο. - Όσο φουσκώνει, τόσο πιο μαλακή γίνεται.
- Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 40 λεπτά)