Τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγά: Συνταγή για τα πιο αφράτα με σουσάμι που φτιάξατε ποτέ

by Newsroom i-diakopes.gr
Τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγά: Συνταγή για τα πιο αφράτα με σουσάμι που φτιάξατε ποτέ

Τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγά: Ιδανικά για κάθε περίσταση

 Τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγά: Ιδανικά για το σχολείο των παιδιών και το παιδικό πάρτι. Μπορείτε φυσικά να τα φτιάχνετε το καλοκαίρι για την παραλία, για την εκδρομή και τη δουλειά.

Η ζύμη είναι εύκολη και κάνει αυτά τα τυροπιτάκια ανάρπαστα

Τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγά: Συνταγή για τα πιο αφράτα με σουσάμι που φτιάξατε ποτέ

Υλικάς συνταγής για τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγό

  1. Ηλιέλαιο 1 φλ. τσ.
  2. Γάλα 200 ml. χλιαρό
  3. Ξερή Μαγιά Μισό φακελάκι
  4. Ζαχαρη 1 κ. γλ. (κοφτό)
  5. Ξύδι 1 κ.σ.
  6. Αλατι 1 πρέζα
  7. Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 400 γρ. (περίπου)

Για τη γέμιση:

  1. Φέτα 100 γρ. τριμμένη
  2. Κασέρι 100 γρ. τριμμένο
  3. Γιαουρτι 100 γρ. στραγγιστό
  4. Αλατι
  5. Πιπέρι
  6. Πάπρικα γλυκιά
  7. Γάλα Εβαπορέ Λίγο
  8. Σουσαμι Λίγο

Εκτέλεση συνταγής για τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγό

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι , το χλιαρό γάλα , τη ζάχαρη , το ξύδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.

Το αφήνουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο .

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , ελαστική , λαδένια ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα και σχηματίζει μια μπάλα.

Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα της τα υλικά με ένα πιρούνι.

Τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγά: Συνταγή για τα πιο αφράτα με σουσάμι που φτιάξατε ποτέ


Τότε χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μέρη και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.

Πατάμε με την παλάμη μας το κάθε μπαλάκι πάνω στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να σχηματίσουμε ένα στρόγγυλό φυλλαράκι διαμέτρου 8 εκ. ( είναι πανεύκολο γιατί η ζύμη είναι λαδένια και μαλακιά ).

Βάζουμε στο κέντρο του κύκλου μια κουταλίτσα του γλυκού από τη γέμιση και το κλείνουμε σε “μισοφέγγαρο”.

Τα πατάμε με τα δάχτυλά μας για να κλείσουν καλά και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα , όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Τα αλείφουμε με το εβαπορέ , τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στον αέρα , σε προθερμασμένο φούρνο , λίγο πιο κάτω από τη μέση , στους 150ο για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Προσοχή μην αρπάξουν

26 χρόνια μετά, πραγματικό μοντέλο: Έτσι είναι σήμερα η τηλεοπτική κόρη του Πάνου Μιχαλόπουλου

Αμαλιάδα: Τι ποτό έδινε η Ειρήνη στον Παναγιωτάκη για να ηρεμεί – Συγκλoνιστική μαρτυρία

Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά: Η Άντζελα Γκερέκου εμφανίστηκε με αuτό το φόρεμα κι όλοι χάζευαν εκείνη

Λαμία: Τι απέγινε ο σκυλάκος από το χθεσινό θανατηφόρo τροχαίo στον κόμβο Αγίας Μαρίνας

Το καθηλωτικό trailer της τρίτης σεζόν του «Maestro» μόλις κυκλοφόρησε – Βίντεο

Προτεινόμενα