Τυροπιτάκια κουρού: Λαχταριστά, τραγανά και με λίγες θερμίδες

Τυροπιτάκια κουρού: Απολαύστε χωρίς τύψεις

Αυτή η συνταγή για τυροπιτάκια κουρού με μια τραγανή ζύμη σαν μπισκότο θα γίνει η αγαπημένη σας. Έχουν λίγες θερμίδες και είναι ιδανικά για τα παιδιά.

Yλικά για 32 πιτάκια:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 100 γρ. βούτυρο soft ελαφρύ
  • 30 γρ. σησαμέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο)
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 70 ml νερό
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. philadelphia light
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 μικρό αυγό
  • σουσάμι και έξτρα αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες για τα πιο υγιεινά και νόστιμα τυροπιτάκια

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και το βούτυρο, τρίβουμε με τα δάχτυλα μας όλα τα υλικά ώστε να πάρουν μορφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη, Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 32 μπαλάκια (περίπου 29-30 γρ. το ένα) και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με πλάστη σε στρογγυλό πιτάκι διαμέτρου περίπου 8-10 εκ. Γεμίζουμε κάθε πιτάκι στο κέντρο με μία κοφτή κουταλιά σούπας γέμιση και επειδή η γέμιση είναι ρευστή πιάνουμε το πιτάκι από τις άκρες και το σηκώνουμε, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό με τα δάχτυλα μας και σφραγίζουμε καλά το πιτάκι με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Αλοίφουμε τα τυροπιτάκια με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά τυροπιτάκι

Ενέργεια: 98 kcal

Υδατάνθρακες: 12.6 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.

Λιπαρά: 3.7 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων