Βάζει στα μπιφτέκια βούτυρο και μετά τα ψήνει στον φούρνο – Το πιο ζουμερό αποτέλεσμα

Η συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο με βούτυρο θα απογειώσει το πιάτο σας

Ένα αγαπημένο φαγητό της ελληνικής οικογένειας είναι τα μπιφτέκια. Πάντα θέλουμε να βγαίνουν αφράτα και ζουμερά. Υπάρχει ένα κόλπο για αυτό το αποτέλεσμα και συμπεριλαμβάνει το βούτυρο.

Ποιος δε θέλει, άλλωστε, να απολαύσει ένα εξαιρετικό μαγειρικά αποτέλεσμα σε ένα από τα φαγητά, για τα οποία… τρελαινόμαστε; Τα μπιφτέκια σας, φυσικά, μπορούν να αποκτήσουν τρομερή γεύση, αν τους βάλετε λίγο βούτυρο, αν και πρέπει να προσέχετε πριν τα ψήσετε για κάποιο μεγάλο λάθος.

Το κόλπο με το βούτυρο στα μπιφτέκια για ένα ζουμερό αποτέλεσμα στο φούρνο

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ψήσετε το μπιφτέκι στη σχάρα, τοποθετώντας από πάνω λίγο βούτυρο. Αυτό, καθώς λιώνει, θα διατηρήσει τα μπιφτέκια σας ζουμερά κι ακαταμάχητα.

Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο

Όταν είναι τα μπιφτέκια φούρνου αφράτα και πεντανόστιμα, τότε μιλάμε για φαγητό με μοναδική γεύση. Μια από τις αγαπημένες σας συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Φτιάξτε την ξανά και ξανά.

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου

  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, πριν φτιάξουμε το μείγμα του κιμά ετοιμάζουμε τις λεμονάτες πατάτες φούρνου.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό.

Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.

Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.

Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων