Πατατόπιτα: Διαβάστε την απίθανη συνταγή για τη φτιάξετε το σπίτι
Η συνταγή της Κατερίνας Λάμπρου για την ωραιότερη πατατόπιτα κυκλοφόρησε και θα τρελάνει όλους, όσοι τη δοκιμάσουν. Πρόκειται για μία συνταγή που φτιάχνεται γρήγορα εύκολα και με απλά υλικά, που όλοι μας μπορούμε να εντοπίσουμε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας.
Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για πατατόπιτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
5 μεγάλες πατάτες, περίπου 1.200 του κιλού
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 πράσο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο
αλάτι πιπέρι, λάδι…
Βράζω τις πατάτες, τις λειώνω με το πιρούνι, σωταρω τα κρεμμύδια τις πιπεριές και το πράσο με ελάχιστο λάδι, ψιλοκόβω τα μυρωδικά, όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω, προσθέτω το αλάτι πιπέρι, και λάδι.Διαφήμιση
Λαδωνω ένα πυρίμαχο σκεύος, αρχίζω και στρώνω ένα ένα τα μισά φύλλα αφού πρώτα τα έχω λαδωσει, ρίχνω το μείγμα και συνεχίζω το στρώσιμο των φύλλων, κόβω ότι περισσεύει εκτός ταψιού από τα φύλλα, διπλώνω τις άκρες ,λαδωνω και το τελευταίο φύλλο και το ραντίζω με νερό….
Ψήνω για 50′ με 60′( ανάλογα το φούρνο) στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις….