Βραστά αβγά: Το λάθος είναι το κρύο νερό: Έτσι θα τα φτιάξετε εύκολα με τον σωστό τρόπο

Το βράσιμο των αβγών μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά το να τα φτιάξετε σωστά -μαλακά, μέτρια ή σφιχτά- μπορεί να είναι δύσκολο.

Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να ξεκινάτε με κρύο νερό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τους χρόνους και τα αποτελέσματα του μαγειρέματος. Παρακάτω διαβάστε μια αλάνθαστη μέθοδο για να μαγειρεύετε τέλεια τα αβγά σας κάθε φορά.

Κατανόηση των Βασικών:

Τα βραστά αβγά είναι υπέροχα από μόνα τους, σε σαλάτες ή σε διάφορα πιάτα. Είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας τα μια υγιεινή επιλογή γεύματος.

Υλικά που χρειάζονται:

  • φρέσκα αβγά
  • Κατσαρόλα με καπάκι
  • Μπολ με παγωμένο νερό
  • Χρονόμετρο

Διαδικασία βήμα βήμα για να βράσετε τέλεια τα αβγά:

  1. Αβγά σε θερμοκρασία δωματίου: Ξεκινήστε με αβγά που είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να αποφύγετε ρωγμές από ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
  2. Βραστό νερό: Γεμίστε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα αβγά. Το αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτοντας τα αβγά: Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να αρχίσει να σιγοβράζει. Τότε, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να κατεβάσετε απαλά τα αβγά μέσα στο νερό για να αποφύγετε το ράγισμα.

Χρόνος μαγειρέματος:

  • Μαλακό: 4-6 λεπτά.
  • Μέτριο βρασμένο: 6-9 λεπτά.
  • Σκληρό βρασμένο: 10-12 λεπτά. Προσαρμόστε τους χρόνους ανάλογα και με το μέγεθος των αβγών.
  1. Κρύωμα των αβγών: Μετά το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα αβγά σε παγωμένο νερό για να σταματήσουν να βράζουν και για να είναι εύκολο το ξεφλούδισμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  2. Ξεφλούδισμα: Σπάστε και ξεφλουδίστε τα αβγά κάτω από τρεχούμενο νερό, κάτι που βοηθά στην απομάκρυνση του κελύφους.

Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα:

  • Φρεσκάδα: Χρησιμοποιήστε λίγο παλαιότερα αβγά για ευκολότερο ξεφλούδισμα.
  • Συνέπεια: Μείνετε πιστοί στον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείτε για να τελειοποιήσετε την ετοιμασία τους όπως ακριβώς τα προτιμάτε.
  • Αποθήκευση: Διατηρήστε τα βραστά αβγά με το τσόφλι τους στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα για καλύτερη φρεσκάδα.

Με λίγη εξάσκηση, θα καταφέρετε να βράζετε τέλεια τα αβγά κάθε φορά. Απολαύστε τα αβγά σας, μαλακά, μέτρια ή βραστά!

Related posts

Η Βέφα αποκαλύπτει τα 8 μυστικά για τα πιο τέλεια μελομακάρονα

Ρεκόρ κοινοποιήσεων ο Πετρετζίκης: Είπε το μυστικό στη συνταγή για μελομακάρονα και κουραμπιέδες και… τρέμουν οι ζαχαροπλάστες

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα