Βραστόγαλο όπως παλιά: Το φαγητό που μεγάλωσε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας

by Newsroom i-diakopes.gr
Βραστόγαλο όπως παλιά: Το φαγητό που μεγάλωσε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας

Βραστόγαλο: Το πιάτο από το χωριό που ξυπνάει αναμνήσεις

Η πρώτη τροφή του ανθρώπου είναι το γάλα γι’ αυτό το βραστόγαλο έθρεψε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας. Είναι το πιο δυνατό πρωινό για να ξεκινήσει κάποιος την μέρα του.

Ένα πιάτο νοστιμότατο βραστόγαλο κάθε πρωί, ήταν και το ξεκίνημα όλων μας, άλλος για τις δουλειές και άλλος για το σχολείο.

Για 4 μερίδες χρειαζόμαστε ένα κιλό γάλα πρόβειο και το ανάλογο αλάτι.

Βραστόγαλο όπως παλιά: Το φαγητό που μεγάλωσε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας

Βραστόγαλο: Η συνταγή

Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα σε κανονική φωτιά, προσθέτοντας το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια, απαραίτητα με ξύλινη κουτάλα.

Όσο πλησιάζει να βράσει ανακατεύουμε ακόμα περισσότερο.

Με το που αρχίζει να «φουντώνει», λιγοστεύουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσέχοντας μη χυθεί.

Η λεπτομέρεια και η τέχνη της συνταγής είναι να χτυπάμε συνέχεια τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα:

Όταν ο χτύπος «χοντρύνει», το γάλα μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο! Αν μάλιστα είναι βρασμένο και στα ξύλα, ε, τότε σίγουρα είναι δέκα φορές νοστιμότερο!

Το σερβίρουμε (πολύ) ζεστό και τρίβουμε στο πιάτο μπόλικο ψωμί με προζύμι, από χωριάτικο ξυλόφουνο.

Αττική οδός: Οδηγός μηχανής κάνει σούζες χωρίς κράνος έχοντας αγκαλιά τον σκύλο του

Επιμένει… η Μουρτζούκου: Ζητά από τον πατριό της να κάνει τεστ πατρότητας – Λέει ότι αuτός είναι ο πατέρας των παιδιών της

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ήταν άραγε έγκυος ποτέ; – «Δεν την έχει δει κανείς με φουσκωμένη κοιλιά»

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Προτεινόμενα