Υγιεινά, πεντανόστιμα και πανεύκολα: Pancakes με βρόμη και μπανάνα από τον Άκη Πετρετζίκη

Άκης Πετρετζίκης: Η πιο νόστιμη λιχουδιά από τον σεφ

Θέλετε ένα υγιεινό σνακ που θα ικανοποιήσει την λιγούρα για γλυκό αλλά θα έχει και υψηλή διατροφική αξία; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα pancakes του Άκη Πετρετζίκη.

Μία απίθανη και πολύ υγιεινή λιχουδιά!

Θα χρειαστείτε:

100 γρ. βρόμη

120 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη

120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

αυγό, μεσαίο

40 γρ. μέλι

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

3 κ.γ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα

μπανάνα, κομμένη σε φέτες

μύρτιλα (blueberries)

μέλι

Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή για τα pancakes με μπανάνα

Βάζουμε στον πολυκόφτη τη βρόμη και τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως και να γίνει αλεύρι.

Προσθέτουμε τη μπανάνα, το γιαούρτι, το αυγό, το μέλι, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, και το μπέικιν πάουντερ, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. 

Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και βάζουμε 3 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.

Ελέγχουμε τις άκρες τους και όταν τα pancakes καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάνε από τον πάτο του τηγανιού), τα αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Ψήνουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην καεί η επόμενη δόση από τα pancakes.

Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Τοποθετούμε το ένα pancake πάνω από το άλλο φτιάχνοντας στοίβες, σερβίρουμε με φέτες μπανάνας και blueberries, και περιχύνουμε με μέλι.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα