Υπάρχουν λύσεις: Οι 5 εναλλακτικοί τρόποι για να δώσετε γεύση στο φαγητό χωρίς αλάτι

Υπάρχουν λύσεις: Δεν χρειάζεται πάντα το αλάτι

Αναμφισβήτητα το αλάτι δίνει νοστιμιά στο φαγητό και είναι απαραίτητο για την καλή υγεία. Πολλοί μάλιστα προτιμούν τα φαγητά τους έξτρα αλατισμένα για να πάρουν από την νοστιμιά του.

Επίσης βοηθά στον πολλαπλασιασμό των ερυθρών κυττάρων, στην μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα καθώς και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, κατακράτηση υγρών και ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό και αυτά να αποτελέσουν αιτία για καρδιακή νόσο, καθώς και εγκεφαλικά επεισόδια. Αν βρίσκεστε σε διατροφή ή αν επιθυμείτε να μειώσετε τη λήψη του, ακολουθούν 5 εναλλακτικές προτάσεις για να δώσετε γεύση στο φαγητό!

Αυτές είναι οι 5 λύσεις για να αντικαταστήσετε το αλάτι

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο ταιριάζει απόλυτα με λαχανικά, πατάτες, και ψάρι. Δίνει γεύση και δεν κάνει εμφανή την έλλειψη αλατιού στο μαγείρεμά τους.

Χυμός πορτοκαλιού

Ο χυμός από το πορτοκάλι και το ξύσμα του, «δένει» απόλυτα σε συνταγές με κοτόπουλο, κρέας καθώς και με λαχανικά.

Βασιλικός

Η γλυκιά και πιπεράτη γεύση του «δένει» απόλυτα με πιο ήπιες γεύσεις όπως ζυμαρικά, ντομάτα, χοιρινό, μοτσαρέλα κ.ο.κ. και ταυτόχρονα δίνει άρωμα και στυλ στο πιάτο σας, στο λεπτό.

Δυόσμος

Ο δυόσμος «δένει» απόλυτα με τις μπριζόλες και το αρνί.

Σκόρδο

Το σκόρδο χάρη στην έντονη γεύση και στο άρωμά του προσδίδει νοστιμιά σε σάλτσες, στις σούπες, στα λαχανικά καθώς και στο κρέας.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων