Υποβρύχιο μαστίχα: Η συνταγή των παιδικών μας χρόνων
Υποβρύχιο μαστίχα: Ένα δροσερό γλυκό που λατρεύαμε όλοι!
Καθώς μεγαλώσαμε, πολλοί από εμάς το ξεχάσαμε. Όμως είναι μία από τις πιο γευστικές παιδικές αναμνήσεις μας και αξίζει να την φέρουμε και πάλι στην επιφάνεια.
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε υποβρύχιο μαστίχας, για να θυμηθούμε τα παλιά.
Εκτέλεση συνταγής υποβρύχιου μαστίχας
Βάζουμε σε όσο χαμηλή φωτιά γίνεται την ζάχαρη με το νερό για να βράσουν, περίπου για 25 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Είναι έτοιμο να κατέβει από την φωτιά όταν σε ένα κρύο ποτήρι νερό στάξουμε λίγο σιρόπι και μείνει στην επιφάνεια.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε βρέξει κι έχουμε κρυώσει και προσθέτουμε μαστίχα.
Ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ για 12 με 15 λεπτά.
Φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα το υποβρύχιο μαστίχας, στο ψυγείο.
Σερβίρουμε μετά από 24 ώρες!
Tips συνταγής υποβρύχιου μαστίχας
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε υγρή είτε μαστίχα σε σκόνη.
Προτιμότερο σύμφωνα με την συντάκτρια της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσουμε υγρή μαστίχα.
Για να πετύχουμε το πράσινο υποβρύχιο γλυκό, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής.