Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Λαχταριστή και έτοιμη σε 10 λεπτά με το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Το τέλειο κολατσιό

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Πρόκειται για μία νόστιμη και γευστική πίτα, την οποία προτιμούν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, για να τη δοκιμάσει κανείς από ένα φούρνο ή σούπερ μάρκετ, έχει αρκετά υψηλό κόστος. Για να μη στερήστε εσείς και η οικογένειά σας από άλλα πράγματα, μπορείτε να κάνετε τη δική σας ζαμπονοτυρόπιτα.

Όσον αφορά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά και τα υλικά που πρέπει να συγκεντρώσετε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλά ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και όλα θα πάνε καλά.

Υλικά ζαμπονοτυρόπιτας χωρίς φύλλο

  • 5 βρασμένες πατάτες
  • 4 τρυφερά κολοκύθια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 6 αυγά
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
  • Ένα φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι σκληρή φέτα τριμμένη
  • Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά

Εκτέλεση συνταγής ζαμπονοτυρόπιτας χωρίς φύλλο

  1. Για να φτιάξει κανείς ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, πρέπει να ξεκινήσει από το βράσιμο των πατατών, που θα χρησιμοποιήσει.
  2. Έπειτα, οφείλει να τις λιώσει, με κάποιο πιρούνι.
  3. Σαν εναλλακτική λύση προτείνετε και το τρίψιμο στον τρίφτη.
  4. Στη συνέχεια πρέπει να τρίψει τα κολοκυθάκια.
  5. Έπειτα, να ψιλοκόψει το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  6. Μετά πρέπει να πάρει ένα μπολ και να βάλει μέσα τα αυγά για να τα χτυπήσει.
  7. Παράλληλα, οφείλει να αλατοπιπερώσει, να βάλει ελαιόλαδο, τυριά, ζαμπόν και να ανακατέψει, βάζοντας ακόμη και αλεύρι.
  8. Ακολούθως, πρέπει να προστεθούν λαχανικά και μυρωδικά.
  9. Μια από τις τελευταίες κινήσεις είναι να απλωθεί στο ταψί μείγμα από φρυγανιά και λάδι.
  10. Στο τέλος και αφού ο φούρνος έχει προθερμανθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα, ψήνετε καλά ολόκληρο το μείγμα για χρονικό διάστημα 50 λεπτών.
  11. Αυτό θα γίνει μέχρι να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα.
  12. Τότε η ζαμπονοτυρόπιτα θα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα