0
Ζαμπονοτυρόπιτα: Η πεντανόστιμη τυρόπιτα που είναι εύκολη και γρήγορη
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει το μυστικό για αυτή την πεντανόστιμη πίτα. Είναι εύκολη, με αγνά υλικά και μπορείτε να την σερβίρετε όλες τις ώρες.
Άρα, γιατί να τη δοκιμάσει κανείς από ένα φούρνο ή σούπερ μάρκετ, έχει αρκετά υψηλό κόστος. Για να μη στερήστε εσείς και η οικογένειά σας από άλλα πράγματα, μπορείτε να κάνετε τη δική σας ζαμπονοτυρόπιτα.
Όσον αφορά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά και τα υλικά που πρέπει να συγκεντρώσετε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλά ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και όλα θα πάνε καλά.
Υλικά ζαμπονοτυρόπιτας
Η είδηση της ημέρας
- 5 βρασμένες πατάτες
- 4 τρυφερά κολοκύθια μέτρια
- 2 κρεμμύδια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδες σκόρδο
- 6 αυγά
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
- Ένα φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι σκληρή φέτα τριμμένη
- Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
Οδηγίες για την ζαμπονοτυρόπιτα της Αργυρώς
Εκτέλεση συνταγής ζαμπονοτυρόπιτας χωρίς φύλλο:
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, βράζοντας πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι ή τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τρίβουμε και τα κολοκύθια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
- Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.