Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο: Με λίγα υλικά και έτοιμη στο πι και φι

Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο: Υλικά

Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο: Τι θα χρειαστούμε

1 πακέτο Φύλλο χωριάτικο ζαγορίσιο
15 φετες Ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
Γκούντα 150 γρ τριμμένο
Ρεγκάτο 250 γρ τριμμένο
3 Ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
1Πιπεριά μεγάλη κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 Πιπεριά μεγάλη πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 φλ. Γάλα
2 Αυγά
200 gr Βούτυρο λιωμένο
Σουσάμι

Εκτέλεσης συνταγής ζαμπονοτυρόπιτας με χωριάτικο φύλλο

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Στρώνουμε τα μισα φύλλα βουτυρώνοντας καλά.

Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά).

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτα.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας.

Τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας).


Η δοσολογία ειναι για το ταψί του φούρνου.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα