Ζουμερά μπιφτέκια: Η εύκολη συνταγή με σιμιγδάλι για να γίνουν αφράτα και νόστιμα

Ζουμερά μπιφτέκια: Με σιμιγδάλι στο τηγάνι γίνονται τέλεια

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την εύκολη συνταγή για τηγανιτά μπιφτέκια με σιμιγδάλι. Είναι αφράτα ζουμερά και μαλακά και ιδανικά για το τραπέζι της Κυριακής.

Τα τηγανητά μπιφτέκια με σιμιγδάλι είναι πεντανόστιμα και γίνονται αφράτα, μαλακά και ζουμερά, ενώ μπορείτε να τα συνοδεύσετε με οποιαδήποτε γαρνιτούρα θέλετε, είτε πατάτες, είτε ρύζι, είτε σαλάτα, διότι ταιριάζουν με όλα. Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε αυτή τη συνταγή, η οποία σίγουρα θα εντυπωσιάσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Υλικά

  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
  • Αυγά 2
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
  • Σκόρδο 2 στο τρίφτη
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
  • Γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
  • Ξύδι 2 κσ
  • Σιμιγδάλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι μπόλικο
  • Ρίγανη κατά βούληση
  • Ηλιέλαιο όσο χρειάζεται

Η συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια με σιμιγδάλι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
  • Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρό τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση. Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.

Μπιφτέκια ζουμερά και γεμιστά με φέτα και πατάτες

Υλικά (8 μπιφτέκια)

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 μικρά αυγά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κσ ξύδι
  • Λάδι
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 2/4 του μισού κιλού φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 5 μεσαίες πατάτες
  • 1 λίτρο νερό
  • 3 κσ ξύδι
  • 2 κσ λάδι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα αυγά, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι, φρυγανιά όσο χρειαστεί ώστε να ζυμωθεί ο κιμάς.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά… Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.. έτσι οι γεύσεις θα είναι πιο έντονες. (Αυτό δεν είναι απαραίτητο αν δεν έχετε χρόνο).
  • Τρίβουμε με το πιρούνι την φέτα, προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε μισή χούφτα κιμά, τον πλάθουμε, τον κάνουμε επίπεδο, με το δάχτυλο κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και βάζουμε από μια κουταλιά τυρί.
  • Παίρνουμε ακόμα μισή χούφτα κιμά και το σκεπάζουμε, τον πλάθουμε, τον κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τον τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
  • Αφού βάλετε όλα τα μπιφτέκια στο ταψί, προσθέστε λίγο λάδι από πάνω, νερό και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Για τις πατάτες

  • Κόβουμε τις πατάτες όπως για το τηγάνι.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό περίπου ένα λίτρο, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε 10 λεπτά.
  • Έπειτα βγάζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι!
  • Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στον αέρα στους 230°C μέχρι να ροδίσουν!
  • Στο τέλος μπορείτε να πασπαλίσετε ρίγανη και αλάτι.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα